× This is an archived campaign website. Please do not use the forms and direct all enquiries regarding BUGS the film to Rosforth Films

Smager insekter godt? general

Hvad siger du til et delikat tacofyld, der smager lidt henad en blanding af blåskimmel og gedeost? Sådan smager escamoles, og det har man spist i Mexico siden Aztekernes tid, og nu er de ved at blive populære i USA. Og hvis du ikke skulle have gættet det, så er escamoles faktisk stegte myrelarver. Men hvorfor skulle det være en hindring? Man kunne jo argumentere for, at det bare er kaviar… fra en lidt anden kilde, godt nok.

Read this in English

taco_escamoles_960w.jpg

Photo: Nordic Food Lab, licensed under CC BY-SA 4.0

Det virker til, at der ligesom med escamoles, er et hav af ekstraordinære smagsoplevelser, som folk går glip af, bare fordi vi i vesten ikke syntes, at vi skal spise insekter. Mange af disse insekter fedtrige, og selvom vi måske ikke er meget for at indrømme det, så ved vi jo godt, at ting, der har et højt fedtindhold for det meste er rigtig, rigtig lækre. Den gode nyhed er, at når det kommer til insekter, ja, så er det faktisk den ‘gode’ slags fedt de indeholder, som omega og den slags.

IMG_8756-w960.jpg

Photo: Nordic Food Lab, licensed under CC BY-SA 4.0

For eksempel Witjuti, eller Witchetty, madikken. Denne møllarve spises af Aboriginals i Australien. Den er fyldt med fedtsyrer, især omega-9, og er en højt værdsat delikatesse. Når man steger den over en sagte ild bliver huden sprød som en kyllings, og kødet skulle eftersigende smage ad mandler.

Der er et umådeligt antal arter, som kan tilberedes på alverdens måder, og det er lige præcis dét vi syntes er rigtig, rigtig spændende!

De spiselige insekters verden er enorm. Man kan ikke sige “insekter smager sådan her”. Det ville være det samme som at sige at alle pattedyr smager ens. Visse myrer smager af citrongræs, træbukken billens larve smager som ‘en sød, olieret reje’. Smagen af melorme og andrer larver beskrives ofte som ‘nøddet’, eller som ristede frø, hvilken næsten er logisk når man tænker på det høje fedtindhold, som disse former for spise også indeholder.

Målet for BUGSfeed er at udforske den ufattelige diversitet, der kendetegner insekter som mad. Der er et umådeligt antal arter, som kan tilberedes på alverdens måder, og det er lige præcis dét vi syntes er rigtig, rigtig spændende!


Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.