× This is an archived campaign website. Please do not use the forms and direct all enquiries regarding BUGS the film to Rosforth Films

Filmen BUGS

BUGSfeed in Danish

Kan vi redde verden ved at spise insekter?

Insekter som mad er et af tidens hotte samtaleemner. Især efter at FN anbefalede insekter som en af fremtidens ressourcer i bekæmpelsen af sult i verden. Kokke og gastronomer har sat fokus på insekternes smag, miljøforkæmpere på deres minimale økologiske belastning og folkesundhedsforskere på deres ernæringsmæssige fordele. Det kunne se ud som om, at insekter er den nye superfood og løsningen på de globale fødevare-udfordringer.

Read this post in English

BUGS er en af de mest overbevisende maddokumentarer i de sidste par år.”
John Wedemeyer, Mxdwn ★★★★

BUGS_Poster_Smallscale.jpg

I tre år har et hold af kokke og forskere fra Nordic Food Lab rejst verden rundt på et gastronomisk eventyr for at lære af de to milliarder mennesker, der allerede spiser insekter. I filmen BUGS følger dokumentarinstruktøren Andreas Johnsen, holdet verden rundt mens de samler, farmer, tilberder og spiser insekter med samfund i Europa, Australien, Mexico, Kenya, Japan og længere endnu. På deres rejse støder de på alt fra de eftertragtede termitdronninger, ørkendelikatesser som honningmyrer, giftige gedehamse og langhornede græshopper, hvor sidstnævnte fanges med kraftfulde projektører, der til tider forårsager midlertidig blindhed hos deres operatører.

Dette aspekt af BUGS - dens villighed til at skubbe til spørgsmål, som ofte ligger under overfladen i den entomofagi-baserede diskurs - det talte virkelig til mig.”
Barbara J. King, NPR

Gastronomernes og forskernes oplevelser og erfaringer rejser mange store spørgsmål. For hvis industrielt fremstillede insekter bliver normen, vil de så være ligeså appetitlige og gavnlige som dem fra bæredygtige økosystemer og køkkener rundt om i verden? Kan vi nogensinde forandre forbrugerens syn på insekter i den vestlige verden - og hvis vi kan, hvem vil så drage fordel af det?

Forfriskende film”
The Hollywood Reporter

Det store spørgsmål er hvorvidt insekter er et spejl, der reflekterer vores i forvejen ødelagte fødevaresystemer, eller om insekter er den mirakelkur vi har ledt efter, der kan reparere dem?

Brug BUGS i under-visningen

Brug BUGS i undervisningen

"Fascinerende, underholdende, lærerig. Genial for større børn." Sådan skriver Filmmagasinet EKKO i deres anmeldelse af dokumentarfilmen BUGS. Ekstra Bladet supplerer: “Oplagt som pensum i folkeskolens ældre klasser.”

Inviter dine elever med på et gastronomisk eventyr, når to stjernekokke og en mad- og miljøresearcher fra madlaboratoriet Nordic Food Lab (startet af fra René Redzepi) tager på en underholdende rejse ind i vores sanser og ud i verden for at undersøge, indsamle, tilberede og spise insekter.

 Dig even deeper →

Tiltrækkende og afsky-vækkende

"Tiltrækkende og afskyvækkende" – anmeldelser af dokumentarfilmen BUGS

I aften har BUGS DOXBiO-præmiere, og inden for kort tid vil filmen køre i over 50 biografer i hele landet. En film med så stor eksponering (og kvalitet, hvis vi selv skal sige det) har lokket de fleste anmeldere til tasterne, og vi har også fået et par ord med på vejen – i forskellig form – fra eksperter både inden for slow food, insekterfoder, insektspisning, og mad helt generelt. Herunder bringer vi et udvalg af de ord.

 Dig even deeper →

Tuborg lancerer insektøl

Tuborg lancerer insektøl

Eller, det vil sige, i forbindelse med premieren på BUGS d. 7. september, udloddede Tuborg RÅ tre sæt billetter til filmen til dem, der kunne give de mest bizarre historier om, hvad de nogensinde havde spist.

 Dig even deeper →

Skole-visninger af BUGS

Insekter i maden - skolevisninger af BUGS

Den 7. september får BUGS biografpremiere over hele det ganske danske land, og da filmen stiller en række spørgsmål til fødevareproduktion, forbrug, biodiversitet og smag, samt flere andre emner, er filmen et oplagt udgangspunkt for en masse gode diskussioner i klasseværelset.

 Dig even deeper →

DOXBIO viser BUGS i 50 biografer over hele Danmark!

DOXBIO viser BUGS i 50 biografer over hele Danmark!

Til september bliver BUGS, i samarbejde med DOXBIO, langt om længe tilgængelig for hele Danmark i biografer landet over.

DOXBIO viser hvert år seks dokumentarfilm i samarbejde med et landsomspændende netværk af biografer. Der vil derfor være over 50 biografer, der kommer til at vise filmen fra d. 7. september og udvalgte biografer vil fortsætte med at visse filmen i en periode på foreløbigt 14 dage. På premiereaftenen vil der i de forskellige biografer være en masse forskellige arrangementer, så som Q&A’s og smagninger af insektholdige mad og drikke, som for eksempel myresmoothies, insektpopkorn og chilimøllarver.

 Dig even deeper →

More on BUGS the film

BUGS emerging from the cocoon as video-on-demand

You can now watch BUGS online, right on our BUGSfeed platform. More →

More on BUGS the film

“Appealing and appalling” – enthusiastic reviews of the documentary BUGS in Denmark

The DOXBiO launch of BUGS in Denmark saw the film screening in more than 50 cinemas all over the country. A film with such exposure has lured critics to the keyboard, and we’ve also gotten a word or two from experts from the fields of slow food, insects as feed, insects as food, and food experts in a more general sense. More →

More on Denmark BUGS the film

Brug BUGS i undervisningen

"Fascinerende, underholdende, lærerig. Genial for større børn." Sådan skriver Filmmagasinet EKKO i deres anmeldelse af dokumentarfilmen BUGS. Ekstra Bladet supplerer: “Oplagt som pensum i folkeskolens ældre klasser.” More →

More on BUGS the film

Uganda: No stings attached – the most delicious honey

“Like squeezing honey out of mud! Like magic mud!” The African Stingless Bee in a clip from BUGS the film, currently in cinemas in Denmark and other Nordic countries. More →

More on Denmark

Danmark: Eksplosionen kommer med tilgængeligheden

”Vi har det, der skal til for at få insekter til at smage godt.” – 'Buglady' Nina Askov More →

More on Denmark BUGS the film

"Tiltrækkende og afskyvækkende" – anmeldelser af dokumentarfilmen BUGS

Læs anmeldernes dom over BUGS, og find ud af hvorfor du skal gå tage i biografen i aften til DOXBiO-præmieren. Og få tilmed et par eksperters ord om, hvad fremtiden er for insekterne i danskernes køkken. More →

More on Denmark

Vi kommer til at vente lidt på Forbes-forsider med insekt-milliardærer

Det går nok noget tid før der er Forbes-forsider med insekt-milliardærer. Men Lasse går det også for bæredygtighed, og med en forhåbning om at kunne lave en insektdelikatesse-serie i fremtiden. Læs vores portræt af den unge iværksætter, hvis du vil høre hans historie. More →